Walentynki w Opasłym Tomie

zadzwoń: 691 990 061

napisz: opasly@kregliccy.pl

Menu walentynkowe

 

Tatar wołowy, marynowane opieńki bukowe, kalarepa, szczypiorek 

 

Pierożek z dorszem i wędzoną ikrą, mus z szalotki, kasza gryczana, koperek, chili

 

Udko kaczki z chrupiącą skórką, glazurowana pietruszka, pietruszkowe purée, kapusta czerwona z winem i pomarańczą

 

Gorzka czekolada, malina liofilizowana, beza, sorbet malinowy

Menu walentynkowe wegańskie

 

Tatar z marchewki, marynowane opieńki bukowe, cykoria, nasturcja, szczypiorek

 

Pierożek z soczewicą i kiszonym ogórkiem, mus z szalotki, kasza gryczana, koperek, chili

 

Glazurowane pietruszki, purée z pietruszki, masło z orzechów laskowych, marynowany czosnek, warzywny demi glace

 

Gorzka czekolada, malina liofilizowana, beza, sorbet malinowy

Valentine's Day at Opasły Tom

call: 691 990 061

email: opasly@kregliccy.pl

Valentine’s Day Menu

 

Beef tartare, pickled shimeji mushrooms, kohlrabi, chives

 

Cod and smoked roe dumpling, shallot mousse, buckwheat, dill, chili

 

Crispy skin duck leg, glazed parsley root, parsley root purée, red cabbage with wine and orange

 

Dark chocolate, freeze dried raspberry, meringue, raspberry sorbet

Valentine’s Day Vegan Menu

 

Carrot, pickled shimeji mushrooms, nasturtium, chicory, chives

 

Yellow lentil and pickled cucumber dumpling, shallot mousse, buckwheat, dill, chilli

 

Glazed parsley root, parsley root purée, hazelnut butter, black garlic, vegetable demi glace

 

Dark chocolate, freeze dried raspberry, meringue, raspberry sorbet