Kręgliccy
Agnieszka i Marcin Kręgliccy to rodzeństwo warszawskich restauratorów, maniacy dobrego jedzenia i podróży. Od 1989 kreują warszawską scenę kulinarną, przenosząc gości do najciekawszych zakątków smaku. Zaczęło się od azjatyckiego Mekongu, którego kultowe spring–rollsy i żeberka w anyżu, kucharze od zawsze związani z firmą, wciąż przygotowują na specjalne zamówienia.
Stworzywszy restaurację włoską Chianti, meksykańską El Popo, greckie tawerny Meltemi i Santorini, Kręgliccy zwrócili się ku kuchni polskiej, nadając jej nowy wymiar w restauracjach Opasły Tom i w Arkadach Kubickiego na Zamku Królewskim. W odpowiedzi na potrzeby gości zbudowali dział cateringu, specjalizujący się w organizacji bankietów.
Po wydaniu przyjęcia dla przywódców z całego świata w tym Prezydenta Baracka Obamy, media nazwały Kręglickich – Wierzynkiem XXI wieku.
Marcin i Agnieszka Kręgliccy są autorami książek W kuchni u Kręglickich, Przyjęcia u Kręglickich. Agnieszka Kręglicka przez lata prowadziła rubrykę kulinarną w Wysokich Obcasach, jest autorką książki dla nastolatków Gotowi, by gotować. Propagując zrównoważone rolnictwo, stworzyli w Fortecy targ dobrej żywności.